Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al L’Atelier d’une Fille Rouquine, prin urmare vom dedica resurse si eforturi pentru a prelucra datele tale in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protectia datelor sau GDPR), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit acest document prin care dorim sa te informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele tale cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic această Politica de confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele tale cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de confidentialitate, motiv pentru care te rugam sa verifici periodic continutul acestei Politici de confidentialitate.

Cine suntem și cum ne puteți contacta

L’Atelier d’une Fille Rouquine este denumirea comerciala a L’Atelier 31 SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Saucesti, strada Prelungirea Narciselor, numarul 2, cod postal 607540, judetul Bacau, cu numar de ordine in Registrul Comertului J04/139/2019, cod unic de inregistrare fiscala 40455168. In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele tale cu caracter personal.

Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile tale, precum si sa iti furnizam orice informatii suplimentare de care ai putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor tale, te incurajam sa contactezi responsabilul L’Atelier d’une Fille Rouquine cu protectia datelor la adresa de e-mail creatif@atelierlfr.ro.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

In general, colectam datele tale cu caracter personal direct de la tine, astfel incat ai controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferi. Cu titlul de exemplu, primim informații de la tine astfel:

  • cand iti creezi un cont L’Atelier d’une Fille Rouquine, ne transmiti adresa ta de email;
  • in cadrul paginii tale personale (Contul meu) din platforma L’Atelier d’une Fille Rouquine ai posibilitatea sa adaugi informatii suplimentare, precum: nume si prenume, nickname, numar telefon, adrese de facturare si livrare;
  • când plasezi o comanda, ne furnizezi informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, etc.

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul tau in timpul vizitarii site-ului nostru web pentru a iti personaliza experienta online si a iti pune la dispozitie oferte adaptate profilului tau. Te invitam sa afli mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de GDPR în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele tale cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • pentru prestarea serviciilor L’Atelier d’une Fille Rouquine in beneficiul tau.

Acest scop general poate include, dupa caz, următoarele:

  • crearea si administrarea contului in cadrul platformei L’Atelier d’une Fille Rouquine;
  • prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  • solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile tale cu privire la comenzi sau la bunurile si serviciile L’Atelier d’une Fille Rouquine.

Prelucrarea datelor tale pentru aceste scopuri este, in cele mai multe cazuri, necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre L’Atelier d’une Fille Rouquine si tine. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala și contabila.

  • pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa iti oferim o buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul tau de cumpararor, te putem invita sa completezi chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activităti pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate.

  • pentru marketing

Vrem sa te tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care te intereseaza. In acest sens, iti putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail, SMS, telefonic, mobile push, webpush, etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ai achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web. Pentru a iti pune la dispozitie informatii de interes pentru tine, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul tau de cumparator (de exemplu produsele vizualizate, adaugate în wishlist, achizitionate) pentru a iti crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor tale si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra ta si nu te afecteaza intr-o masura semnificativa.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul tau prealabil. Te poti razgandi si iti poti retrage consimtamantul in orice moment, prin:

  • accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primesti de la noi; sau prin
  • – contactarea L’Atelier d’une Fille Rouquine folosind detaliile de contact descrise mai sus.

In anumite situatii, ne putem baza activitătile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la persoana ta pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca  drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor tale cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii tale.

  • pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

  • masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei L’Atelier d’une Fille Rouquine fata de atacuri cibernetice;
  • masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre și drepturile si libertatile tale fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele tale cu caracter personal

Ca regulă generala, vom stoca datele tale cu caracter personal cat timp ai un cont in platforma eMAG. Poti sa ne soliciti oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele tale cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale tale urmatoarelor categorii de destinatari:

  • societatilor din cadrul aceluiasi grup de societăți ca L’Atelier d’une Fille Rouquine;
  • furnizorilor de servicii de curierat;
  • furnizorilor de servicii de plata/bancare;
  • furnizorilor de servicii de marketing;
  • furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
  • societatilor de asigurare;
  • furnizorilor de servicii IT;
  • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asiguram ca accesul la datele tale de catre terte persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

In ce tari transferam datele tale cu caracter personal

In prezent, stocam si prelucram datele tale cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale tale cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

Ne puteti contacta oricand, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele tale, precum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejam securitatea datelor tale cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor tale cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

Pentru efectuarea plăţilor putem folosi serviciile procesatorilor de plati online. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele tale cu caracter personal, iti atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveți

Regulamentul general privind protectia datelor iti recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele tale cu caracter personal. Poti solicita accesul la datele tale, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau te poti opune la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. De asemenea, iti poti exercita dreptul de a te plange autoritatii de supraveghere competente sau de a te adresa justitiei. Dupa caz, poti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor tale cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor tale si dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a iti putea exercita drepturile, ne poti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Te rugam sa retii urmatoarele aspecte daca doresti sa iti exerciti aceste drepturi:

  • Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile tale cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului L’Atelier d’une Fille Rouquine. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a iti verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii tale.
  • Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a iti exercita vreun drept in ceea ce priveste datele tale cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea ta de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante.  Te vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a iti solutiona cererea.
  • Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu excepția cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ai facut mai multe solicitări, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. Te vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa te intrebam daca poti sa ne spui exact ce doresti sa primesti sau ce anume te îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.
  • Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.
Drepturi vizateDescriere
AccesulPoti sa ne ceri:
– sa confirmam daca iti prelucram datele cu caracter personal;
– sa iti punem la dispozitie o copie a acestor date;
– sa iti oferim alte informatii despre datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi ai, cum poti face o plangere, de unde am obținut datele tale, in masura in care informatiile nu ti-au fost deja furnizate prin aceasta informare.
RectificareaNe poti cere sa rectificam sau sa completam datele tale cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.
Stergerea datelorNe poti cere sa iti stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
– acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
– ti-ai retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant);
– dai curs unui drept legal de a te opune;
– acestea au fost prelucrate ilegal;
– ne revine o obligatie legala in acest sens.
Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii tale de stergere a datelor tale cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor tale cu caracter personal este necesara:
– pentru respectarea unei obligatii legale;
– pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea ta de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care ti-am putea refuza aceasta solicitare.
Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa iti descarci din contul L’Atelier d’une Fille Rouquine si sa iti salvezi toate documentele aferente comenzilor de produse virtuale. In cazul in care nu efectuezi acest demers inainte de a iti exercita dreptul de stergere, vei pierde toate aceste documente iar L’Atelier d’une Fille Rouquine va fi in imposibilitate de a ti le pune la dispozitie, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului L’Atelier d’une Fille Rouquine, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.
Restrictionarea prelucrarii datelorNe poti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
– acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora;
– prelucrarea este ilegală, dar nu doresti ca datele sa fie sterse;
– acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar tu ai nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta;
– ti-ai exercitat dreptul de a te opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.
Putem continua sa folosim datele tale cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:
– avem consimtamantul tau;
– pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
– pentru a proteja drepturile L’Atelier d’une Fille Rouquine sau ale altei persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelorNe poti cere sa iti furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau poti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:
– prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul tau sau pe incheierea sau executarea unui contract cu tine;
– prelucrarea se face prin mijloace automate.
OpozitiaTe poti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care te afli, prelucrarii datelor tale cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care consideri ca drepturile si libertatile tale fundamentale prevaleaza fata de acest interes. De asemenea, te poti opune oricand prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.
Luarea de decizii automatePoti cere sa nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:
– produce efecte juridice cu privire la persoana ta;
– te afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.
Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:
– ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu tine;
– este autorizata prin lege și există garantii adecvate pentru drepturile si libertatile tale;
– se bazeaza pe consimtamantul tau explicit.
PlangeriAi dreptul sa depui o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, b-dul G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, cod poștal 010336, București, Romania, telefon: +4 031 8059 211 sau +4 031 8059 212, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro.
Fara a iti afecta dreptul de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, te rugam sa ne contactezi in prealabil, si iti promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

Reamintim faptul ca poti contacta in orice moment responsabilul L’Atelier d’une Fille Rouquine cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii tale prin email la adresa creatif@atelierlfr.ro.