Inspiratia, surse si stari de spirit

De multe ori sunt intrebata de unde ma inspir, cum aleg ce culoare sau ce tehnica sa aplic unei piese noi. Raspund ca inspiratia nu ma loveste pe loc si de fiecare data in momentul in care ma apuc de o noua piesa. Inspiratia, cred eu, este in tot ce ne inconjoara. Incurajez pe toata lumea sa priveasca cu mai multa atentie, in jur.

Pentru mine, inspiratia a venit de fiecare data din orice am putut privi. A venit din partea unui apus sau a unui rasarit. A venit, si nu de putine ori, din locurile pe care am avut ocazia sa le vizitez, din vitrinele care mi-au iesit in cale si de la oamenii pe care i-am intalnit. De fapt, mai ales din indrazneala acestora. Indrazneala de a face anumite combinatii vestimentare, combinatii de texturi si de culori. A venit din partea unui obiect uitat intr-un garaj, de care o prietena a ales sa se desparta. A venit din vizitele pe care le fac in targurile de vechituri, din casele pe care le-am vizitat, de la oamenii care m-au primit cu caldura. A mai venit din provocarile pe care mi le propun de a reinterpreta si de a da o alta utilitate unui obiect mai vechi. A venit din partea unui perete golas, care avea alaturi o usa.

Ma inspir si imi realizez planse cu obiecte care imi plac si pe care mi le ofera sursele mai moderne, din online, bineinteles.

De aceea cred ca inspiratia este in tot ce ne inconjoara. Este in casele noastre, printre obiectele pe care le detinem, in haine, textile, anotimpuri sau stari. Este peste tot, in vechi si in nou.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.