Culoare…calcata in picioare

Proiectul pe care vi-l prezint astazi este unul pe care il aveam de ceva timp in lista cu lucruri de facut. Nu este primul pe care il realizez, insa este primul documentat.

Ingredientele principale necesare unui astfel de proiect sunt: rabdarea, perseverenta si curajul.

Rabdarea de a urma pasii necesari si de a respecta aspectele necesare, perseverenta care ne determina sa nu renuntam si curajul sau indrazeala de a calca in picioare, la final, rezultatul la care ai muncit.

Ca atunci cand vopsim o piesa de mobilier, si in cazul in care vrem sa schimbam aspectul gresiei prin vopsirea acesteia, trebuie sa curatam suprafata si sa o degresam. Un alt aspect important in aceasta etapa de pregatire a suprafetei este acela de a astepta ca suprafata sa se ususce complet.

Dupa pregatirea suprafetei, se aplica vopseaua in straturi subtiri, chiar daca nu acoperim suprafata integral de la prima aplicare. Vopseaua L’atelier d’une fille rouquine este o vopsea rezistenta, autonivelanta, rezistenta la apa si care nu necesita sigilare. In cazul proiectului meu, am aplicat 3 straturi subtiri de vopsea (Vallouise) pentru a schimba complet infatisarea acesteia.  Am asteptat uscarea completa a acesteia intre straturi. Nu a durat foarte mult deoarece vopseaua se usuca repede. De la momentul la care am terminat de aplicat un strat, am asteptat aproximativ 20 de minute pentru a ma reapuca de aplicat un nou strat. Desi vopseaua se usuca repede, recomand sa asteptati, de exemplu de seara pana dimineata, inainte de a aranja piesele de mobilier sau de a utiliza pe deplin suprafata.

Dupa aplicarea culorii de baza, am aplicat un model cu ajutorul unui sablon. Am ales culoarea Robion deoarece am vrut o continuitate dinspre usa vopsita in aceeasi culoare. In cazul sablonarii, am aplicat culoarea cu ajutorul unui trafalet de dimensiuni mici, din burete, evitand sa incarc trafaletul cu multa vopsea. In general, in cazul sablonarii discutam de o cantitate mica de vopsea pe care o aplicam dupa ce am distribuit-o uniform pe trafalet sau pe pensula de sablonare, verificand acest lucru pe o suprafata neutra, alta decat cea pe care lucram.

Am ales sa nu sigilez lucrarea, deoarece vopseaua L’atelier d’une fille rouquine nu necesia sigilare. Cu toate acestea, in cazul in care vreti sa puneti in aplicare un astfel de proiect si considerati ca este mai bine sa il sigilati, o puteti face cu ajutorul unui lac pe baza de apa aplicat uniform, in 2 straturi subtiri. Ca si in cazul aplicarii vopselei, va recomand sa asteptati uscarea completa intre straturile de lac.

Acestea fiind spuse, lansez obisnuita #InvitatieLaCreativitate si va invit sa fiti curajosi, fara limite.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.